Padlemaraton 29. september 2013

kart V (2)Alle er velkomne til å delta på padlemaraton i september. Tidspunktet for turen(e) er omhyggelig valgt slik at det kan forventes medstrøms padling på bortimot hele ruten. Vi har bestilt godt vær og vi håper at kvalene har kommet tilbake til da. Vi har satt opp litt forskjellige grupper slik at alle skal kunne finne en gruppe som passer.

Helmaraton, jaktstart herrer – 43km, søndag 29. september:  

Dette blir en uformell konkurranse for dem som ønsker å teste seg selv, samt måle krefter mot andre padlere. Det blir ingen formell tidtaking så det forventes at deltakeren stiller med justerte klokker og passer på at alle setter åren i vannet eksakt klokken 13:00. Start ved Bryggejentene i Ersfjordbotn og mål ved Aron Mat AS i Blåmannsvika.  Første mann i mål får i oppgave å notere ned sin egen tid, samt tiden for de øvrige deltakere i jaktstartgruppene. Finn gjerne en plass for etablering av bål og kakebord. Se kart. Påmelding via SMS til tlf: 41508046 (turen kan bli avlyst dersom det blir under tre deltakere).

Helmaraton, jaktstart damer – 43km, søndag 29. september:   

Samme opplegg, samme rute og samme påmeldingsprosedyrer som for jaktstart herrer. Det forventes at alle er på havet og klare for å sette åren i vannet eksakt klokken 12:00.

Helmaraton, turklasse – 43km, søndag 29. september:   

Det legges opp til vanlig turpadling hvor vi passer på hverandre, men med mulighet for oppsplitting i mindre grupper dersom noen ønsker å gi gass og stikke i forkant. Ikke stikk av før du har avklart det med turleder – det kan hende turleder ser behov for at sterke padlere holder seg i gruppen.

Vi møtes i Ersfjord klokken 10:00 for å laste av bilene før vi befrakter mesteparten av bilene til målområdet i Blåmannsvika (v/Aron Mat). Oppstart fra Bryggejentene når alle er klare. Ha gjerne en ved-kubbe (og en ostekake) liggende i bilen slik at vi kan fyre bål og ta en oppsummering av turen når alle har kommet i land.

Vi tar en kort benstrekk i Rekvik (etter 14km) før vi fortsetter til Tromvik (11km) hvor vi tar lunsj. Neste benstrekk blir på Røsnes (10km) før vi padler i mål (8km).

PS: Det er allerede 17 påmeldte personer (per 21.8.)

Bikinigruppa, maraton-turklasse 25+18km med telt, lørdag 28. september:

Dem som ønsker en snillere maraton følger samme opplegg, men møter i Ersfjord på lørdag klokken 11:00 hvorpå det padles til basecamp i Tromvik for etablering av teltleir med bålkos. Videre avgang fra Tromvik i lag med hovedgruppen på søndag. Dagsetappene blir da 25km på lørdag og 18km på søndag. Ta med bikini / badebukse da det forventes bading både lørdag og søndag.

PS: Det er allerede 8 påmelde personer (per 21.8.)

Halvmaraton (kakegruppa), turklasse 18km, søndag 29. september:

Dem som ønsker enda snillere rute møtes med basecamp i Tromvik på søndag klokken 13:30 (eller på lørdag kveld). Bare la bilene stå, men ta med tørre klær for bilturen tilbake (når bilene skal hentes). Vi organiserer med innhenting av biler når vi alle har kommet i mål.

Baffingruppa 4,2km, Grøtfjord – Tromvik 4,2km – Lørdag 28. september:

Dette er gruppa for dem som har med seg barn, hund, katt osv. – Oppmøte v/Eide Handel klokken 13:00 (alternativt noe senere i Grøtfjord). Ring «Baffin» på telefon 95261486 så avtaler dere detaljene. Denne turen lar seg enkelt kombinere med teltleir i basecamp samt deltakelse i «Kakegruppa» dagen etter.

Prøvemaraton, turklasse – 43km, søndag 15. september:

Vanlig turpadling hvor vi passer på hverandre. Målet med turen er å teste at løypa, teste GSM-dekningen, samt kontrollmåle distansen. Det blir oppmøtes i Ersfjord klokken 11:30 for å laste av bilene før vi befrakter mesteparten av bilene til målområdet i Blåmannsvika (v/Aron Mat). Oppstart når alle er klar. Dette blir trolig en liten gruppe, (med fare for avlysning) så pass på å gi beskjed dersom du ønsker å bli med på denne turen.

Praktiske ting:

Vi beregner at turklassen vil bruke minst 7-8 timer på hele turen, mens de kjappeste trolig vil komme i mål på under fem timer. Uansett, det er en lang distanse, så det er viktig å ha med seg rikelig med drikke (3-4 liter), samt litt små-snacks på dekk. Ta også med varme klær og gode sko slik at du er forberedt i tilfelle du må bryte og gå i land (det kan ta litt tid før du blir hentet). Husk også bålklær for å sitte rundt bålet i målområdet. Det kan være greit å ha med en kikkert i tilfelle vi møter på kval, sel, nise eller ørn.

Det oppfordres til kameratkjøring slik at vi helst er to personer i hver bil. Se vedlagte kart over området.

 Sikkerhet:

Det forutsettes at dem som deltar behersker både egenredning og kameratredning, stiller i tørrdrakt og har med seg fløyte og hodelykt. Det blir ingen opplegg med redningsbåter, så alle oppfordres til å passe godt på sidemannen. Før avgang avtales det hvem som er turleder for turen, og ingen stikker av fra gruppen uten å avklare det med turlederen. Turlederen har også adgang til å kommandere personer i land dersom han ser at vedkommende er uskikket til å fortsette den planlagte distansen.

THPK har avtale med Lerøy Aurora om at vi kan kontakte dem dersom vi skulle trenge assistanse (også med mindre hendelser). Dem har flere hurtiggående båter som normalt befinner seg i nærheten. Ett av havbruksanleggene ligger ytterst i Ersfjord (se kart) og et annet ligger med Sessøy (se kart). Dem kan kontaktes på VHF på arbeidskanal 11 (men dem lytter også på kanal 16), eller (dersom du finner mobildekning) på telefon 91716377 ( alternativt 95016207).  Vi har tilgang på noen VHF’er som vil bli fordelt i mellom gruppene. Dersom du stiller med egen VHF eller du er kurset i bruk av VHF er det fint om du sier ifra.

Påmelding:

Vi ber deg om å legge igjen en melding på Facebook-siden til Stormgjengen om at du kommer og i hvilken gruppe du stiller i. Særlig deltakere i gruppene «jaktstart herrer», «jaktstart damer» og «prøvemaraton» bes om å legge igjen en tydelig melding.  Gruppene «helmaraton-turklasse», «bikinigruppa» og «kakegruppa» har allerede så mange påmeldte deltakere at dem er sikre (med mindre det blir uvær). Er du ikke på FB, så kan du alternativt sende en tekstmelding til 41508046.

Bjørn Tore, tlf: 41508046

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s