Stormgjengen 10 år 2015

Etter mange år på havet, alene i eget selskap.. Kom det flere med på tur..

Stormgjengen1x1024

Jeg tok mine første padle tak i 1995, da en venn av meg presenterte kajakkpadling for meg. Det ble en kort t Jeg kjøpte min da værende kajakk, en Svalbard, i 1999. Mine første turer gikk kun i eget selskap, det var ikke mange båter å se rundt om den gangen. Så jeg var på turer land og strand rundt, alene i starten mest nært land, før jeg etterhvert beveget meg utover på nye og mer utfordrende steder. Som var både spennende og litt skummelt, men også utfordrende. Det sistnevnte har jeg alltid likt, utfordringer på alle plan. Noe som har gitt meg enormt med erfaring de de årene som har gått.

Stormgjengen blir til…

P8260347

Sommeren 2005 kom jeg så i kontakt med flere som padlet;. Vi begynte å dra på turer sammen, rundt Håkøya og Grindøya til å begynne med. Etterhvert ble det flere padlere som hørte om oss og ble med på våre turer rundt om. Vi spøkte en del med navn på flokken, og at vi kunne bli en flott liten gjeng som dro på tur sammen! De første turene ble til med at jeg bare så på kartet og fant noen flotte steder for tur og sendte ut mail. Vi samlet oss på Eide Handel hver onsdag, og dro ut. Ikke alle turene ble nøye planlagt, noen ganger ble de forandret underveis fordi alt lå til rette for å ta nye utfordringer og strekke grensene litt lenger.

Egen web-side!

I 2007 Vi får egen nett side. Her ligger masse turer, historier, bilder og div-

 Hva er viktig for oss?

533864_10151762116388522_719936970_n

Hos oss blir veien til mens vi går, og vi legger vekt på at alle som ønsker å være med oss skal ha muligheten  til spennende og fine turer sammen med oss! Slik deler vi våre erfaringer rundt kajakkpadling med hverandre, og ikke minst er den sosiale biten svært viktig for Stormgjengen! Og bålet det er kanskje det viktigeste av alt.

10 år ! Nesten ikke til å tru! Så mange bål så mye latter, så mang turer og så mange fantastiske mennesker jeg har møtt.

Det har alltid vært og er ennå viktig for meg å gjøre ting som gir meg glede og overskudd. For da kommer også gode resultat. Som glade mennesker, som er sammen på tur, og faktisk ellers også. Det at vi føler oss sett, og inkludert er kanskje viktig uansett arene i dagens stressa og produktive samfunn. Etter å selv ha levet med høyt stress nivå av ulike grunner i stort sett hele mitt liv. Er jeg i dag selv svær mer bevisst på hva tiden og energien går til. Og det å dra på tur og fylle opp energilagrene er for meg viktig, til tross for at jeg ikke er så aktiv med turer lenger på Stormgjengen.

Det fine med stormgjengen er jo at alle bidrar med masse forskjellige turer. Som gir mangfoldet jeg liker, og at vi finner på nye turer gir utvikling til nye utfordringer og ikke minst personlig og gruppmessig effekt av at det blir større trygghet, større selvtillit for å sprenge grenser. Uten utvikling stopper man veksten. Og det er noe jeg også brenner for at det skal være takhøyde for alle å kunne komme med sine turforslag og bidra til at vi sammen har det bra på tur og faktiske ellers i livet.

Mange har lurt igjennom årene på hvem er Stormgjengen ? Er det padlere som kun padle i storm? Er vi en klubb? Svare på begge to er Nei 😀

Vi er masse flotte mennesker som drar på tur samme, fyre bål, koke kaffe og har det hyggelig sammen. At det kan «blåse» litt i blant det må man ta høyde for. Med selv en storm vare ikke evig. Men en «storm» Gir nye erfaringer, nye måter å lære seg å takle bølger og sterk motvind og dette. Når man  går styrket ut, med å se seg tilbake og vite at det gikk jo bra! Når neste uvær kommer så vet man i større grad hvordan man skal håndtere utfordringene. Det er jo dette som er å leve livet som menneske.. Man må ned i dybden og danse litt med stormen, for å kjenne på livets elementer. Flo og fjære. Man kan ikke vite hva det ene er uten å kjenne på det andre.

Hva vi har fått til på ti år!

Vi har aldri vært klubb! Så dermed ingen penger, ingen papirer, ingen styre og det har vært mange runder med snakk om det. Vi skal dra på tur ikke sitte i møter flytte papirer el har fokus på penger.

Vi er kjent i hele landet får det vi har skapt! Og det som ikke kan betales i penger er driven, dugnadsånden, lyst til å skape noe, samholdet, kreativiteten, ingenting er umulig for Stormgjengen vis vi vil. Jeg personlig levet etter dette, ingenting er umulig, det kan ta litt tid.. Men jeg har aldri gitt opp det jeg har brent for og har alltid hatt store mål. Men det viktigeste av alt er at alt dette er verdier som ikke kan kjøpes for penger.

Vi har tilgang til et fantastisk naust med vel 60-70 båtplasser. Som blir brøytet om vinteren. Toalett, lys og sommervann. God plass til å skifte og henge tøy.

Vi har i felleskap bygget Stormgammen! Den må bare oppleves!

I år har vi hatt verdens vakreste padletreff for 7 gang på Sommarøy. (mse)

Med at vi har tjente noen krone med mse så ønsket vi at det skulle gå tilbake til padlemiljøet i Stormgjengen med å leie lokalet for å feire med en liten egenandel på hver, og nydelig mat som vi fikk levert fra Eide Handel og noen bakte kake til kaffen.

Sist men ikke minst alle de fantastiske turene som gjennom året blir til av alle dere som er med! uten dere hadde det ikke vært stormgjenge! Så alle spiller en enormt viktig rolle for at vi har skapt det vi i dag sitter med og ikke minst de verdien vi har skapt samme for å være kommet ditt vi er i dag. Det kan ikke måles i kroner el ører. Min visjon og intensjon har vært fra hjerte at vi skal ha det fint sammen på tur. Og det har vi over all tvil lykkes med i stor grad.

 Ti år etter alt startet. Jeg hadde aldri drømt om dette da jeg startet på å padle kajakk for noen få år siden..

Tusen takk til dere alle sammen for alt vi har fått til sammen i de første 10 årene av dette padleeventyret vi har i Stormgjengen.. Å hvem vet hva de neste ti årene bringer med seg av spennende eventyr og utvikling! 😀

Beste hilsen Ann-Eva Storm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s