Kajakkvettregler

Stormgjengens kajakkvettregler

1. All deltakelse på Stormgjengens turer skjer på eget ansvar. Alle har plikt til å tenke på egen og andres sikkerhet på alle turer, og til å sørge for at eget utstyr holder mål.

2. Alle turer skal tilpasses svakeste padler. Kjenn på dagsformen og si alltid fra hvis du føler deg usikker på om du behersker forholdene eller lengden på turen.

3. På alle turer skal en som ikke er med ha melding om tid, sted, padlerute og planlagt retur. Større endringer skal meldes inn underveis, og rapport om avsluttet tur skal sendes så snart alle er trygt i land. Hvis man ikke får meldt inn endringer (manglende mobildekning eller lignende) følges opprinnelig plan

4. På høst og vinterpadling skal alle ha enten tørrdrakt eller gode padleklær og ekstra klesskift på alle turer. Til kveldspadling er det også nødvendig med lys, gjerne en hodelykt og sykkellykter eller vanntette  smålykter. Alle må også ha med vann, mat og nødenergi som banan, sjokolade eller lignende

5. Ved begynnelsen av hver tur og etappe samles alle i flåte og går gjennom neste padlestrekk.

6. Solopadling unngås så langt som mulig, og ingen må under noen omstendigheter bli liggende aleine bakerst.

7. Ved kryssinger skal gruppa holde seg mest mulig samla. Vær oppmerksom på strøm og vind, og velg aldri en kurs som gjør at de andre i gruppa får lang vei i motvind/motstrøm når de skal nå deg ved en eventuell velt.

8. Bakenforliggende padlere bestemmer når avstanden fram blir for stor og gir signal med fløyte. Fløytesignal betyr at alle samles før padlinga fortsetter.

9. Dersom det er stor forskjell i ferdighet kan gruppa deles. Dette skal alltid avtales på forhånd, og møteplass/oppsamlingssted skal avtales.

10. Hold alltid et øye med dem du padler sammen med. Ta kontakt og sjekk hvordan de har det hvis noen blir stille, eller virker tydelig slitne. Varsle resten av gruppa med fløytesignal og avtal hva man gjør hvis noen sliter med å henge med.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s