Kajakk og utstyr

Her finner du noen tips om hvilket utstyr du bør ha før du legger ut på tur. Vær og temperaturforhold er naturligvis avgjørende for hva du bør ha med deg av utstyr, i tillegg til hvor lenge du planlegger å være ute. Men en grunnutrustning for kajakk padling bør i tillegg til kajakk og åre være;

Årepose for selvberging, pumpe, sikkerhetssnor til åren, spruttrekk, fløyte for varsling, tørrdrakt (spesielt for vinterpadling) eller en god todelt løsning med padlebukse og -jakke. Hansker eller votter, eventuelt årevotter. Padlesko (neopren). Del-bar åre i reserve. Mobiltlf med fulle batterier i vanntett pose. Ekstra ullskift, votter og lue, mat og drikke er også viktig. I tillegg bør ihvertfall noen i gruppa ha taueline og kniv, samt nødbluss og nødrakett.

Klær medbringes alt etter årstiden. Det er lurt å benytte vanntette pakksekker, eventuelt plastpose for oppbevaring av klær og andre ting som ikke tåler vann. Ullundertøy eller nettingmakko er å anbefale innerst mot kroppen, da ull holder på varmen selv om det blir vått. Utenpå passer det bra med et lag eller to fleece på kalde dager. Husk den gamle regeln om å holde seg tørr og varm på føttene, ullsokker er et must.

 Skal du på en lengre tur anbefaler vi at du lager en pakkliste for turen.

Forslag til pakkliste finner du her: Eksempel pakkliste for langtur

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s